Nesër në betejë mendo për mua

Nesër në betejë mendo për mua

Autor: Javier Marías

Gjinia: Roman

Viti i botimit: 2016

Përktheu: Shpëtim Doda

Nr. faqe: 384

ISBN: 978-9928-176-11-0

Çmimi: 1200Lekë

Bli Online

“Te “Nesër në betejë mendo për mua”, Marías na jep një roman të shkruar sipas modelit të prozës filozofike që e hasim te Marcel Proust dhe Henry James… Krahas kësaj, na jep një panoramë historike dhe vetjake, tituj filmash dhe emra politikanësh, duke u shfaqur një shkrimtar i një lloji krejt tjetër.”

The London Review of Books

“Stilist, i ftohtë e mendjemprehtë… Marías-i është një talent befasues…”

The New York Times

“Javier Marías është një nga shkrimtarët që meriton çmimin Nobel.”

– Orhan Pamuk

“Një shkrimtar i madh.”

– Salman Rushdie

“Pa dyshim, shkrimtari më i arrirë i Spanjës së kohëve tona.”

– Roberto Bolaño

“Marías e përdor gjuhën njëlloj siç e përdor një kirurg bisturinë për të prerë shtresimet e mishit, me qëllim që të nxjerrë në dritë të fshehtat më të thella të atij që është specia më e çuditshme: njeriut.”

– Winfried G. Sebald

“Shkrimtari më mendjehollë dhe më i talentuar i letërsisë bashkëkohore spanjolle.”

Boston Sunday Globe